Skleroterapi / Sklerosering


Behandling av spindelvevårer

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Hos noen er det nok med en behandling, men de fleste må ha flere, det kommer an på hvor stort området er og størrelsen på årene som behandles.

Er behandlingen varig?

Effekten er permanent på de karene som behandles, men det kan oppstå nye sprengte blodkar hvis man er disponert for dette.

Er behandlingen smertefull?

Eneste ubehag kan være litt svie ved innstikkstedet. Etterpå blir det en reaksjon i de blodårene som er blitt behandlet, dette kan kjennes som en mild svie/kløe.

Er det noen komplikasjoner med skleroterapi?

Det er veldig uvanlig med komplikasjoner ved skleroterapi, som ved alle injeksjoner så kan man få blåmerker ved injeksjonsstedet. Andre kan få brune pigmentflekker som er forbigående.

Noen svært få kan få en allergisk reaksjon av stoffet som sprøytes inn. Andre ytterst få kan få infeksjon i nålestikkene.

Når kan man ta behandlingen?

Blodkarene blir ofte mørkere og tykkere i en periode etter behandling, derfor anbefales det å gjøre dette fra september-mai.

Hvem kan ikke behandles?

Gravide og ammende. Dersom du har en pågående infeksjon i kroppen, blødningsforstyrrelser, tidligere blodpropp eller hjerte/kar sykdommer.

Hva skjer etter behandlingen?

Etter behandlingen er det vanligvis ikke noe ubehag, men noen kan oppleve litt kløe i bena. Blodkarene blir umiddelbart mer synlige og det kan ta 1-3 måneder før de blekner/forsvinner. Noen kan få noen vage striper som sitter i ett år eller to før de forsvinner helt. Dette er fargestoff fra blodet som kan avleire seg i huden.


Man bør unngå hard fysisk aktivitet, massasje, svømming i klorbad og badstu de første dagene etter behandling.


Man bør benytte støttestrømper i en uke (gjerne to uker) etter behandling, også på natt de 3 første døgnene for best mulig resultat. Det lønner seg å ha med strømper til timen og ha de på rett etter behandling. Disse fåes kjøpt blant annet på apotek. Man skal ikke ta solarium eller være i solen med det behandlede området i 8 uker etter behandling, da dette kan føre til pigmentflekker.

Interessert i behandling?

Kontakt meg i dag for time