Injeksjoner


For pannerynker, sinnarynken og rynker rundt øyne. Gummy smile, bunny lines og lip flip. Tanngnissing og svettebehandling (armhuler og håndflater).

Rynkebehandling

Botulinumtoxin er et protein og et neurotoxin som produseres av bakterien Clostridium botulinum.

Virkemåte

Ved rynkebehandling, blokkeres nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse trekker seg sammen. På den måten blir huden over glatt og rynkene rettet ut. Man forebygger derfor fine linjer og rynker.

En vanlig misforståelse er at muskulaturen i ansiktet blir total lammet på et unaturlig vis, men dette er ikke tilfelle. En korrekt utført behandling skal gjøre at du ser mer uthvilt og våken ut. Behandlingen er en rask, forholdsvis smertefri og sikker prosedyre som ikke tar mer enn ca 10-20 minutter avhengig av hvor mange områder som skal behandles. Ved hjelp av en veldig tynn nål injiseres små mengder i de områdene som skal behandles. Ettersom nålen er tynn og kun veldig små mengder væske injiseres, vil man oppleve svært lite ubehag.

Mange sammenligner det med myggstikk. Bedøvelse er ikke nødvendig. Man kan gjennoppta daglige gjøremål umiddelbart etter behandling. De første 6 timene etter behandling, bør man ikke gni eller massere på det behandlede området, da kan toxinene spre seg og bedøve andre muskler enn de som ble behandlet. Trening bør unngås samme dag.

Bivirkninger

Behandling med toxiner er svært trygt og bivirkninger er sjeldne. Ved behandling av rynker i ansiktet er lett ømhet og rødhet 1-2 dager vanlig. Blåmerker og hevelse ved injeksjonsstedet er vanlig (derfor frarådes det å ta legemidler som inneholder acetylsalisylsyre eller andre antikoagulanter dagene før behandlingen.)

Forbigående hodepine er også vanlig. Forbigående tunghetsfølelse i øyelokk kan forekomme ved behandling av panne. Noe assymetri kan forekomme og dersom vesentlig kan det korrigeres. Allergiske reaksjoner på stoffet forekommer i sjeldne tilfeller. Ettersom effekten er forbigående er eventuelle bivirkninger også det.

Normalt sett vil bivirkninger kun vare et par uker.

Egner seg best:

For menn eller kvinner under 65 år med ansiktsrynker forårsaket av anspenning i den underliggende muskulaturen. Det er 18 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger.

Anbefales ikke:

Til gravide og ammende. Dersom du har en pågående infeksjon, bruker antibiotika eller andre legemidler som påvirker nervesignalene til musklene eller lider av enkelte muskelsykdommer.

Interessert i behandling?

Kontakt meg i dag for time